Eco – parada, acțiune în cadrul programului ECO – Școală

Echivalența dintre a recicla și a fi

Eco-Parada

Luna mai, lună a verdelui crud și a vieții desfășurată în deplinătatea sa absolută, este momentul în care devenim mai conștienți de lumea din jurul nostru, este momentul în care sufletul naturii se contopește, mai intens decât oricând, cu sufletul umanității.

În acest sens, la Școala Gimnazială „Miron Costin”, luna mai a stat sub semnul ecologiei, a iubirii, protejării și salvării naturii. În cadrul unui amplu proiect intitulat „Eco-Gândire, o nouă devenire”, coordonatori: prof. Buțerchi Rodica, prof. Bădăluță Cristina, prof. Caliniuc Adriana, a fost desfășurată o activitate intitulată „Eco-Parada”.

Această acitivitate a fost organizată de prof. Piniuc Ionela și prof. Patraucean Delia și desfășurată cu spirjinul d-lui director prof. Moraru Dumitru, d-nei director adjunct prof. Gulei Ancuța Nadia, d-nei Consilier Educativ, prof. Adrobotoaei Elena, în colaborare cu partenerii: Asociația de Părinți și Florăria Crystal.

Astfel, elevii clasei a V-a E au dat frâu liber spiriului creator, confecționând costume din materiale reciclabile pentru a demonstra tuturor că esența verbului a recicla este echivalentă cu viitorul verbului a fi.

https://scoalamironcostinsuceava.ro/wp-content/uploads/2022/05/Echivalența-dintre-a-recicla-și-a-fi.pdf