Pădurea naște povești

Pădurea naște povești

Apariția cărții “Scorbura cu povești” la Editura Cibela din Moldovița, a constituit pretextul de a propune elevilor o abordare inedită a textului literar, prin participarea la o lansare de carte, unde au avut posibilitatea de a dialoga cu însuși creatorul.
Așadar, am îndrăznit să hoinărim pe întortocheatele cărări ale gândurilor, alături de invitați de seamă, dl. Casian Balabasciuc, scriitor îndrăgit, dl. profesor Gheorghe Dolinski, realizator de emisiuni culturale la televiziunea Cromtel Rădăuţi, badea Moisa Costan, dl. director Sîrghi Constantin, poposind în sala de şedinţe a şcolii noastre, pentru a ne potoli setea de cunoaștere. Mesajul acestui eveniment a fost unul plin de speranţă, elevii înţelegând că ei reprezintă viitorul, fiind cei care pot schimba şi salva această creaţie frumoasă, numită Pământ.
…”Eu sunt bătrân și degeaba le pricep rostul. Strigătele trebuie să le audă cineva tânăr, poate chiar un copil, care să poată face ceva pentru pădure.” (“Duhul pădurii” de C. Balabaşciuc).

https://scoalamironcostinsuceava.ro/wp-content/uploads/2018/05/Pădurea-naște-povești.pdf