L’écologie- notre nouvelle mission

Ecologia- o nouă misiune

L’écologie- notre nouvelle mission

Pelin Elena-Cosmina- responsabil Eco-Școală
Caliniuc Adriana- responsabil Eco – Școală
Miercuri, 22 noiembrie 2023, în cadrul “După-amiezilor Francofone” de la Suceava, a avut loc un eveniment deosebit, organizat de Alianța Franceză din Suceava, în parteneriat cu Școala Gimnazială “Miron Costin” Suceava. Sub denumirea “L’écologie, notre nouvelle mission”, activitatea a fost coordonată cu pasiune și dedicare de către doamnele profesoare Pelin Elena Cosmina și Caliniuc Adriana. Participanții au explorat, cu acest prilej, spațiul prietenos al Alianței Franceze din Suceava, incursiunea în lumea francofonă fiind realizată sub îndrumarea doamnei profesor Sandu Daniela.
Scopul acestei inițiative a fost să promoveze educația ecologică, oferind elevilor instrumentele necesare pentru a dezvolta înțelegerea și sensibilitatea față de natură. Prin explorarea consecințelor degradării mediului și, de asemenea, prin învățarea metodelor de prevenție pentru problemele de mediu, participanții au fost ghidați într-un proces de formare a unei conștiințe ecologice.
Elevii au avut oportunitatea de a-și exprima creativitatea și angajamentul față de protejarea mediului prin realizarea unei expoziții cu tema “Protégez la nature.” În cadrul evenimentului, aceștia au susținut și momente artistice, precum cântece cu mesaje ecologice și o lectură a piesei de teatru “Protégez la Terre”.
Această inițiativă a reprezentat un pas semnificativ în promovarea conștientizării ecologice și încurajarea implicării active a tinerilor în proiecte care vizează protecția mediului înconjurător.
Mulțumim doamnei Lector. Univ. Dr. Mariana Șovea pentru oportunitatea de a realiza această întâlnire la sediul Alianței Franceze, doamnelor profesoare Daniela Sandu și Tamara Sabin dar și conducerii școlii Miron Costin pentru susținere.