Vestitorii bucuriei – spectacol de Crăciun

Vestitorii bucuriei la Școala „Miron Costin” Suceava

Vestitorii bucuriei

Întotdeauna, înaintea marilor sărbători creștine timpul curge altfel… Parcă totul se transformă într-o mare așteptare a ceva minunat ce va să vină… Crăciunul are însă o semnificație mai adâncă… Întreaga fire se primenește și așteaptă înfrigurată vestea Nașterii Mântuitorului.

Această veste minunată a ajuns, ca în fiecare an, și la Școala Gimnazială „Miron Costin”  din Suceava. Participanții au asistat la un spectacol emoționant numit „Primiți cu toți, în casă, un înger de Crăciun!”, desfășurat pe terenul de sport al instituției devenit parcă neîncăpător pentru mulțimea de copii, de părinți și de cadre didactice care s-au adunat cu mic cu mare pentru a participa la acest moment intrat deja în tradiția școlii, dar surprinzător prin emoție  și prin calitate, de fiecare dată. Decorurile lucrate cu ingeniozitate și cu migală de către copiii coordonați de doamna profesoară Aneculăesei Mihaela  au intermediat   intrarea   în lumea  magică a satului bucovinean tradițional, unde, în seara de Ajun, familia se strânge laolaltă, bucurându-se de cel mai mare dar, acela de a fi împreună.

Întregul moment a reconstituit atmosfera de tihnă și de emoție pe care omul o trăiește în zilele premergătoare sărbătorii, în familie și în gospodărie: mama deretică prin casă, bunica coace, tata trebăluiește prin curte, iar bunicul are sacra misiune de a-i explica nepotului tradițiile străvechi.  Printre artiști s-au numărat elevii din grupul vocal al școlii care ne-au amintit, prin colindele interpretate, de scene ale Nașterii Domnului,   nelipsiții urători (ambele grupuri au fost coordonate  de doamna profesoară Caliniuc Adriana), dar și mulți voluntari din Consiliul Școlar al Elevilor, coordonați de doamna consilier educativ Elena Adrobotoaei). Să nu-i uităm pe cei care ne-au transpus, prin recitare, în lumea de poveste a satului bucovinean: Adela Șulea și Nica Alexandru.